WildPeace Academy Eğitim & Faaliyet Sistemi

WildPeace Survival&Bushcraft Academy Eğitim ve Faaliyet Sistemi

WildPeace Survival&Bushcraft Academy olarak, çalışmalarımız içerik açısından "Eğitim" ve "Faaliyet" olmak üzere iki kolda yürütülmektedir.

     Eğitim ve Faaliyet programlarımıza ek olarak, Bushcraft (Doğada Hayatı İdame Disiplini) branşını Türkiye genelinde akademik temelde ve doğru/gerçek şekli ile tanıtabilmek adına, aynı zamanda "Doğa, Doğal Yaşam Zinciri'nin Korunması ve Sürerliliğinin Sağlanması" konusunun önemi üzerine toplum bilincini artırma adına kurucu merkezimizin bulunduğu Antalya ilinde faaliyet gösteren, derslik eğitimlerimizi eğitim salonlarında gerçekleştirdiğimiz çözüm ortağımız "buradaseminervar.com" Eğitim ve Etkinlik Merkezi 'nde periyodik "Bushcraft" ve "Doğa, Doğal Yaşam Zinciri'nin Korunması ve Önemi" temalı seminerler vermekteyiz.

Seminer tarihleri ile ilgili bilgilere sayfamızın "Eğitim & Faaliyet" başlıklı bölümü altındaki "Duyuru Panosu" bölümünden veya "buradaseminervar.com" Eğitim ve Etkinlik Merkezi üzerinden ulaşabilirsiniz.

"Eğitim" ve "Faaliyet" sistemlerimizi aşağıda sunulduğu şekilde, kendi başlıkları altında inceleyebilirsiniz.
EĞİTİM SİSTEMİMİZ

     Bushcraft (Doğada Hayatı İdame Disiplini) branşı üzerine eğitim sistemimiz 3 ana sınıf altında değerlendirilerek yürütülmektedir.
          Bushcraft eğitim sınıflarımız;
           - Bushcraft (Doğada Hayatı İdame Disiplini) Ön Bilgilendirme/Gözlem Eğitimleri (Adaptasyon Kampları)
           - Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) Eğitimleri
           - Bushcraft (Doğada Hayatı İdame Disiplini) Eğitmen Eğitimleri


Bushcraft (Doğada Hayatı İdame Disiplini) Eğitim Müfredatı:

     Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) eğitimleri online veya derslik ortamında verilen teorik dersler ve uygulamalı arazi eğitimleri şeklinde iki ana temelde gerçekleştirilmektedir. Bunlara ek olarak, kursiyerlerin 2. Seviye ve sonrasında kendilerine verilecek olan kaynaklardan bushcraft branşı dahilinde yer alan bilimsel branşlarda kendilerini geliştirmesi ve bilgi dağarcığını artırması beklenmektedir. Kursiyerler her seviyenin son fazında, o seviyede yer alan teknik ve metotlarca sınanıp, yeterli başarıyı göstermeleri halinde bir sonraki seviyeye geçiş hakkı kazanmaktadırlar. Nitekim, arazi çalışmalarının her anı, ölçme ve değerlendirme sürecinin bir parçasıdır.

Eğitimlerde yer alan her kursiyerin ekip çalışmasına yatkınlık, arazi şartlarına uyum, kriz yönetimi ve anlık problem çözme gibi becerileri, harici bir uyarı veya ön bilgilendirme yapılmadan sürerli halde gözlemlenmektedir.

Bushcraft (Doğada Hayatı İdame Disiplini) arazi eğitim programlarımız, program takvimimize bağlı olarak minimum 10, maksimum 20 katılımcıdan oluşan kursiyer gruplarımız için belirlenmiş tarihlerde 3 günlük (3 gün / 2 gece) ve 5 günlük (5 gün / 4 gece) kamplar şeklinde uygulanmaktadır. Eğitim kampları, oluşturulmuş seviye gruplarının seviyelerine ve seviye eğitim müfredatına uygun olması açısından belirlemiş olduğumuz arazi şartlarına sahip farklı eğitim noktalarında yapılır. Arazi eğitimlerinin dışındaki teorik derslik eğitimleri, kullandığımız online eğitim konferans sistemi üzerinden internet bağlantısı ile belirlenmiş gün ve saat dilimlerinde canlı yayın (canlı soru sorabilme özellikli) üzerinden yapılmaktadır. (Merkezimiz Antalya'da ikamet eden kursiyer grupları için isteğe bağlı olarak toplantı salonu derslik eğitimleri de açılabilmektedir.)

Eğitim sürecinin tüm kursiyerler için eşit oranda verimli geçebilmesi ve sürecin insanlara optimumda fayda sağlayabilmesi açısından minimum katılımcı sayısı "10", maksimum katılımcı sayısı "20" olarak belirlenmiştir. Eğitim taleplerinin aynı tarihlerde yoğunlaşması durumunda, "20 katılım kontenjan" limitini dolduran grup oluşturulduktan sonra, ikinci veya daha fazla kontenjan yeterliliğini sağlayan gruplar oluşturularak her bir eğitim grubuna eğitim vermek üzere toplu eğitim programına grup eğitmenleri tayin edilmektedir. Yeterli kontenjan limitini doldurmuş her bir grup için bir sorumlu eğitmen eğitim vermektedir.

Eğitim programları, katılımcıların kayıt sırasında belirttikleri ve seçtikleri 3 gün veya 5 gün süreli arazi kamp programları seçenekleri ile uygulanmaktadır. 3 günlük (3 gün / 2 gece) programlar ile 5 günlük (5 gün / 4 gece) programların eğitim müfredatları tamamen aynı olup, 5 günlük programlarda ekstra 2 gün boyunca teorik ve uygulamalı tekrarlar yapılmaktadır.

Bushcrafter 1. Seviye eğitimlerini tamamlayan kursiyerler arzu ettikleri takdirde Wilderness Survival (Doğada Hayatta Kalma) ve Urban Survival (Şehirde Hayatta Kalma) branşlarında eğitim alabilirler. Survival konseptinde yer alan eğitimler bu ön koşulu sağlamayan başvurulara kapalıdır.

Bushcrafter 3. Seviye eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler eğitmen eğitimlerine katılmaya hak kazanırlar ve bu süreç dahilinde Wildpeace™ Survival & Bushcraft Academy bünyesinde eğitmen asistanı olarak görev alabilirler. Eğitmen eğitimlerinin de başarıyla tamamlanması halinde kendi kulüplerini oluşturabilir veya akademi bünyesinde eğitmenliklerine devam edebilirler. Wildpeace™ Survival & Bushcraft Academy yeni kulüplerin kurulmasını ve ülkemiz coğrafyasında doğru ve bilinçli Bushcraft eğitimlerini mümkün olan her yönden desteklemektedir.

Ön koşullar ve hukuki bilgilendirme:

Eğitimlere başlayacak olan kursiyer adaylarının, öncesinde en az bir adaptasyon veya tanışma kampına gelmiş olması zorunludur. Bu kamplarda eğitimlerine başlanmadan önce, kursiyer adayları doğada eğitmen tarafından gözlemlenerek, bireysel olarak doğada yaşama uyum sağlama konusunda hangi noktada olduklarının tek tek tespiti, aynı zamanda iletişim becerileri, psikolojik ve fiziki değerlendirmeleri yapılır. Eğitim sistematiğimize göre, ilk eğitim kampı 1. seviyenin 1. faz eğitimi olduğu gibi, aynı zamanda da adaptasyon kampı olarak değerlendirilmektedir.

(Eğitim programları 3 seviye ve her bir seviye de 3 fazdan oluşmaktadır. Bir seviyenin, bir üst fazına geçiş yapmak için bir önceki fazı başarı ile tamamlamış olmak gerekmektedir. Bir üst seviyeye geçiş yapmak için ise, bir önceki seviyenin her 3 fazını da başarı ile tamamlamış olmak gerekmektedir. Her eğitim/öğretim sisteminde olduğu gibi, hiçbir eğitim seviyesine dahil olmamış bir kursiyerin direkt 2. seviye veya 3. seviyeden eğitime başlaması mümkün değildir. Eğitim sistematiğimizde aşamalı seviye geçiş programı uygulanmaktadır.)

Eğitim ve Faaliyet programlarına katılım için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde, reşit olmayan katılımcıların katılım kayıtlarının yapılabilmesi için ebeveynlerinden herhangi birisinin iletişim bölümümüzdeki GSM numarası üzerinden ilgili departmanımıza ulaşması ve ön kayıt açtırması gerekmektedir. Ön kayıt ardından, ilgili departmanımız tarafından ebeveynlerden herhangi birisine e-posta yolu ile gönderilecek katılım kayıt/sağlık beyanı ve katılım izin belgesi formlarının çıktıları alınıp, doldurulup, her iki ebeveyn tarafından imzaladıktan sonra ekibimizden sorumlu kişiye teslim edilmek üzere faaliyet başlangıç tarihinde reşit olmayan katılımcının yanında bulunmak zorundadır. Eksik veya yanlış doldurulmuş formlar kesinlikle kabul edilmemekle birlikte, formlar eksiksiz doldurulmuş ve her iki ebeveyn tarafından imzalanmış olmalıdır. Aksi takdirde, 18 yaş altı bireyler hiçbir eğitim veya faaliyet programına katılamazlar.

Eğitimlere katılacak kursiyerler sağlık koşullarının yeterli olduğunu gösteren bir rapor veya hukuki sorumluluğu üstlendiklerini gösteren bir beyanname vermek durumundadır. Tüm eğitimler donanımlı sağlık profesyonelleri desteğinde ve tamamı en az ilk yardımcı sertifikasına sahip ve bu alanda yetkin eğitmenlerce yapılmaktadır. Ancak kursiyerlerin gizli tuttuğu bir sağlık sorunu söz konusu olduğu takdirde hukuki sorumluluk kendilerine aittir.

Eğitim veya faaliyet programlarımızda alınan görüntü kayıtları (fotoğraf veya video) kişilerin (katılımcı/kursiyer) özel hayatlarına saygı ve özel hayatın gizliliği açısından tüm eğitim/faaliyet grubundan izin alınmadan kesinlikle paylaşılmamaktadır. Mesleki statüsü veya kimliğinin gizli tutulması gerekliliği vb. durumlar gereği bazı kişilerin görüntü kayıtlarında yer almaları çoğu şart altında uygun olmadığı için, bu duruma gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Şayet, eğitim/faaliyet grubunun katılımcılarının hepsi paylaşım yapılmasını onaylar ve özellikle kendileri isterlerse web sayfamız beraberinde diğer sosyal medya kanallarımızda uygun şekilde paylaşımlar yapılabilmektedir. (Söz konusu eğitim/faaliyet grubundan 1 kişi dahi paylaşımı kabul etmediği takdirde kesinlikle paylaşım yapılmamaktadır.).

1.Seviye

Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) 1. Seviye eğitimleri, kursiyerleri klasik veya modern kampçılık perspektifinden çıkarıp doğada yaşam için kendi kendine yetmeyi temel alan bilgi ve tecrübeleri aşılayacak olan bushcraft branşına yaklaştırmayı hedeflemektedir. Bu seviyede verilen eğitimler, kursiyerler için minimum risk barındıran ve yerleşim yerlerine uzak olmayan noktalarda gerçekleştirilir. 1. seviye eğitimlerde, kursiyerler kendi tercih ettikleri veya alışık oldukları çadır tipini kullanabilirler. Erzaklar eğitim öncesi her kursiyerin sağlık kısıtlamaları ve dengeli beslenme esasları çerçevesinde ortak olarak temin edilir, toplu olarak hazırlanır ve tüketilir. Bu seviyede doğadan temin edilen gıdalar öğünlerin küçük bir bölümünü oluşturur veya önceden alınmış erzaklara katık olarak tüketilir.

1. seviyede, eğitimi verilen teknik ve metotlar doğada temel yetkinlik ve güvenliği hedefler. Bu bağlamda, Doğada Hayatı İdame (Bushcraft) ve Doğada Hayatta Kalma (Wilderness Survival) branşlarının ortak kümesi olarak değerlendirilebilir.

1. Seviye Eğitim Konuları:

·Kızılderili ateşi

·Toplantı ateşi

·Yıldız ateşi

·Ferro-rod ve/veya magnezyum çubuk ile ateş başlatma

·Çakmak çeliği ve çakmak taşı ile ateş başlatma

·Char-cloth, kav mantarı hazırlama ve kullanımı

·Güneş ışını odaklama ile ateş başlatma

·Pusula/manyetizma ile yön bulma

·Gölge yöntemi ile yön bulma

·Potansiyel su kaynağı tespiti

·Durgun ve akan su arıtma yöntemleri

·Kırağı toplama

·Kıstırma, şişleme ve gömme pişirim yöntemleri

·Çadır, tarp, hamak ve bedroll barınma sistemleri

1.Seviye 1. Faz

·Doğada hayatı idame ve doğaya uyum prensipleri.

·Doğada sürerli yaşam için öncelikli branşlar ve terminolojileri.

·Doğal yaşam alanlarında çevresel farkındalık ve açık algı geliştirme.

·Temel ekipman bilgisi ve ekipman azaltma sistematiği.

·Etkin ve verimli şekilde keski (bıçak, balta, testere vs.) kullanımı, bakımı ve güvenliği.

·Doğada hayatı idame branşında kullanılan keski tipleri, anatomileri ve kökenleri.

·Farklı tabiat koşullarında doğru ve güvenli barınma alanı seçimi, kurulumu ve düzeni.

1.Seviye 2. Faz

·Doğada önem arz eden işaretleri ve ibareleri okuma.

·Temel ilk yardım ve doğada sağlık bilgisi.

·Bushcraft branşı çerçevesinde biyoloji, zooloji, botanik, mikoloji, coğrafya, fizik, kimya ve ekoloji bilimlerine giriş ve kaynak temini.

·Doğada hem gece hem gündüz grup halinde intikal ve ilerleme düzeni.

·Branş dahilinde kullanılan başlıca düğümler.

1.Seviye 3. Faz

·Barınma noktası çevresinde gece ve gündüz keşifleri ve yön bulma eğitimleri.

·Keşifler esnasında tür tanımlarına başlangıç ve taksonomiye giriş.

·1. seviye pişirim tekniklerinin kursiyerler tarafından hayata geçirilmesi.

·Su bulma ve su arıtma teknikleri kullanımı.

·Kursiyerlerin eğitimi verilmiş teknik ve metotlar üzerinden sınanması ve 2. Seviyeye geçiş.

2.Seviye

Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) 2. seviye eğitimine katılan kursiyerlerin 1. seviyeyi başarıyla tamamlamış, doğaya uyum adabını geliştirmiş, ekip çalışması ve grubun her üyesini gözetmeye haiz kişiler olması beklenir. Bu seviyede Bushcraft branşının tam anlamı ile içine girilmekte, uygulamalı arazi eğitimlerinin yanı sıra branş dahilindeki bilimlerde yoğunluklu teorik eğitimler ve gerek online, gerek fiili seminerler gerçekleştirilmektedir.

2.Seviyede arazi çalışmaları yerleşim yerlerine daha mesafeli ve hem iklim hem de coğrafi şartlar bakımından daha zorlu koşullarda yapılır. Aynı zamanda bu seviyeden itibaren barınma, ekipman ve yardımcı araç gereçler kısıtlamaya tabidir. Her kursiyerin önceki eğitimlerine binaen yükünü ciddi oranda hafifletmeye, bilgi ve tecrübesi sınırında doğadan maksimumda faydalanmaya başladığı seviyedir.

2.Seviye teknik ve metotları modern ekipmanlardan giderek uzaklaşıp kursiyerin doğada kendi kendine yetebilir hale gelmesini hedefler.

2. Seviye Eğitim Konuları:

·Piramit ateşi

·İstavroz ateşi

·Anahtar deliği ateşi

·Ateş sarması yöntemi

·Oluk rendesi ile ateş başlatma

·Yay matkabı (bowdrill) ile ateş başlatma

·Kol saati ile yön bulma

·Ay ile yön bulma

·Bitkilerden su temin metotları

·Kar eritme ve minerallerce zenginleştirme yöntemleri

·Tripod, lean-to, a-frame ve teepee barınak tipleri

·Köz çukuru, taş örgü ve taş üstü pişirim teknikleri

2.Seviye 1. Faz

·1.seviye eğitiminde yer alan bilgileri kullanarak kursiyerlerin eğitmen gözetiminde barınma noktası seçmesi ve kurulumu.

·Temel farmakoloji ve doğadan ilk yardım amaçlı materyal tedariği.

·Doğadan gıda temin yöntemleri ve en az bir öğün tamamiyle doğadan temin edilecek ve bushcraft pişirim yöntemleri ile hazırlanacak şekilde uygulanması.

·Morfoloji ve taksonomi bilimleri ile arazide bulunan önemli fauna ve flora etmenlerinin tür tanımları.

·İklim ve coğrafyanın gerektirdiği doğal barınak kurulumlarına giriş ve toplu halde uygulanması.

2.Seviye 2. Faz

·Meteoroloji ve jeolojiye giriş, kaynak temini ve Bushcraft branşında kullanım alanları.

·Doğal kaynakları kullanarak kordaj yapımı.

·Ahşap oyma ile temel mutfak gereçleri yapımı.

·Eğitmenlerce habersizce düzenlenecek afet, yaralanma veya acil durum senaryolarına hızlı ve doğru tepki ile müdahale eğitimi.

2.Seviye 3. Faz

·Herpetoloji, ornitoloji ve ihtiyoloji bilimlerine giriş, kaynak temini ve Bushcraft branşında kullanım alanları.

·Bushcraft metotlar ile balık, kurbağa vb. yenilebilir su canlıları yakalama ve pişirimi.

·Bushcraft tuzaklama yöntemleri. (Acil durum halinde kullanılmak üzere teorik eğitim).

·Uluslararası bushcraft geleneği kabul edilen, kişiye özel olan ve kursiyerin ilerde yanında taşıyacağı kuksa bardak yapımı.

·Kursiyerlerin, eğitimi verilmiş teknik ve metotlar üzerinden sınanması ve 3. Seviyeye geçiş.

3.Seviye

Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) 3. seviye eğitimi minimal düzeyde ekipman ile gerçekleştirilir. Kursiyerlerin şu ana kadar öğrendikleri tüm akademik bilgileri, teknik ve metotları kullanmaları gerekir. Önceki seviyelerin aksine 3. seviye arazi eğitimleri yerleşim alanlarından tamamiyle kopuk, gerçek doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilir. Eğitimlerin yapılacağı iklim ve coğrafya koşulları, kursiyerleri hem fizyolojik hemde psikolojik olarak kendi sınırlarını zorlayacak şekilde seçilir.

Bu seviyeye yükselen kursiyerlerin branş dahilindeki temel bilimlerde mesafe katetmiş ve bunların içinde kendi yetenekleri ve merakları doğrultusunda en az birkaçında uzmanlaşmış olması beklenir. 3. seviye eğitimlerin yeri gereği, kursiyer grubunun üst düzeyde beraber çalışabilme, uzmanlıklar doğrultusunda iş bölümü yapabilme ve insanın doğadaki komünal varlığını reelde tatbik etmesi gerekir. Eğitim konusu olan içeriklerin anlatılması ve acil durumlar haricinde 3. seviye kursiyerlere arazide eğitmen müdahalesi yapılmaz. Ekibin aldığı eğitim neticesinde en doğru kararı alıp yüksek verimle uygulaması beklenir. Çünkü bu seviyeyi başarıyla bitiren her kursiyer potansiyel eğitmen adayı olarak kabul edilir.

3.seviye eğitimlerde verilecek olan teknik ve metotlar hem yüksek bilgi hem de yüksek beceri gerektirir. Kursiyer bu aşamada çok kısıtlı ekipman ile kimi zamanlar da ekipmansız olarak doğada yaşamını sürdürebilecek becerileri alır. Bu seviyede kursiyerlerin yanlarına belirtilenler dışında ekipman ve herhangi bir erzak almaları yasaktır.

3. Seviye Eğitim Konuları:

·Kendinden beslemeli ateş

·Uzun süreli ateş (gece ateşi)

·Dakota ateşi

·Testere metodu ile ateş başlatma

·Tulumba matkabı ile ateş başlatma

·Kutup yıldızı ve yıldız haritaları ile yön bulma

·Sisli havalarda yön bulma

·İleri seviye su ve gıda temin yöntemleri

·Tilki çukuru, sahra çukuru, kubbe, taş kafes, kar mağarası, igloo ve ağaç üzeri barınak sistemleri

·Toprak fırın, isleme/tütsüleme pişirim yöntemleri

·Doğada uzun süre dayanan gıdalar hazırlama

·Uygun farmakolojide bitkiler ile ilaç ve merhem hazırlama

·Sabun yapımı

·Arazi şartlarında tabaklama ve deri işleme

·Doğal kaynaklar ile alet yapımı.

3.Seviye 1. Faz

·5C sistematiği (Cutting device, Combustion device, Cordage, Container, Cover) (Keski, Ateş başlatıcı, kordaj, konteyner, barınak)

·Temel kartografya ve astronomi bilgisi, kaynak temini ve arazi tatbiki.

·Eğitmenin belirlediği, bölge faunası dahilindeki bir memeli hayvan türü gözlemi.

·Ekspedisyon tipi uzun süreli ve uzun rotalı arazi eğitimi.

3.Seviye 2. Faz

·Jeofizik, parazitoloji ve gemoloji temel bilgisi ve kaynak temini.

·Kursiyerlerin seçtiği alanda ve seçtikleri tipte uzun süreli barınak inşası.

·Noktürnal (gececil) canlı gözlemi ve uzun süreli gece keşfi.

·Ekstrem şartlarda gıda amaçlı tüketilebilecek canlıların yakalanması ve pişirimi (Acil durum halinde kullanılmak üzere teorik eğitim).

3. Seviye 3.Faz

·Kursiyerlerin 10 lt çanta, bıçak ve 2 lt konteyner ekipman kısıtlaması ile son arazi faaliyeti.

·Tüm seviyelerde eğitimi verilen teknik ve metotlarca karma sınav ve akademik bilgi değerlendirmesi.

·Kursiyerlerin verilen süre içerisinde çalışmanın yapıldığı alana göre belirlenen sayıda tüketilebilir bitki, kök, mantar vb. gıda alternatifleri bulması ve en az bir hayvansal protein elde etme metodunu uygulamalı olarak eğitmenlerine sunması.

- 3. Seviye 3.Faz eğitimi; süre, tabiat koşulları ve eldeki imkanlar bakımından kursiyerlerin uç noktada zorlanmasını temel alır. Eğitmenlerce her türlü tıbbi, beslenme, barınma ve tahliye imkanları hazırda bekletilse de gerçek bir aciliyet oluşmadıkça devreye sokulmaz. Bu eğitimin amacı sanal bir hayatta kalma oyunu değil, kursiyerlerin esasında şu ana kadar almış oldukları eğitim ile neleri başarabileceklerini kendilerine kanıtladıkları bir gerçek hayat tecrübesidir. -

Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) Eğitmen Eğitimleri :
     Bushcrafter eğitmen eğitimleri sınıfı ise, bushcrafter eğitimlerinin 3 seviyesini de tüm fazları ile birlikte tamamlamış, gerekli yeterliliğe sahip bushcrafter (doğada hayatı idameci) kursiyerlerin bushcraft eğitmeni olmak üzere almaları gereken "eğitmenlik eğitimi" sürecinin tamamını kapsayan eğitim sınıfıdır. (Bushcraft eğitmenlik eğitimleri için kişiye özel (tek kişilik) veya özel grup eğitim programları da uygulanabilmektedir.)
     Bu eğitim sürecinde kursiyer, zihinsel dağarcığındaki bilgileri ve tatbiki arazi tecrübelerini karşısındaki kişi veya kitleye nasıl aktarabileceği temelinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı eğitim alır. Sürecin teorik eğitimi diğer eğitim sınıflarında da olduğu gibi derslik eğitimlerinde verilirken, derslik eğitimler tamamlandıktan sonra uygulama eğitimi de arazide gerçekleştirilir. Derslik eğitimlerini başarı ile tamamlamış bushcrafter eğitmen adayı arazi eğitimini 1. Seviye 1. Faz arazi eğitiminde sorumlu eğitmeni gözlemleyerek ve asistanlığını yaparak alır. Bu süreç içerisinde sorumlu eğitmen, eğitmen adayını istediği şekilde yönlendirip, görevlendirebilirken, eğitim anlatımlarından uygun görülenleri eğitmen adayına yaptırarak adayın yeterliliği üzerine gözlem yapar. Bu ilk arazi çalışmasının sonucunda eğitmen adayının eğitim grubu üzerindeki başarı düzeyi belirlenerek, varsa hatalı/eksik yanları kendisine aktarılır. (Gerekirse ikinci bir hızlandırılmış eğitim ve telafi sürecine girilebilir.). Bu sürecin hemen ardından da, eğitmen adayı ilk uygun 1. Seviye 1. Faz eğitim gruplarından birisinin baştan sona derslik ve arazi eğitimlerinin sorumlusu atanır. Sorumlu olduğu 1. Seviye 1. Faz eğitim grubunun hem derslik hem arazi eğitimlerini sorumlu eğitmen gözetiminde gerçekleştirir. Bu eğitim sürecinin devamında yapılan değerlendirme sonucunda, eğitmen adayının "eğitmenlik" vasfı taşıdığı ve "eğitmenlik yeterliliği" onaylandığı takdirde eğitmen bushcrafter ünvanına sahip olabilmektedir. (Bu süreci bir çeşit formasyon eğitim dönemi olarak değerlendirebiliriz. Nasıl ki, eğitim fakültelerinden mezun birisi formasyon almadan atanıp görev alamıyorsa, sistemimiz dahilinde uyguladığımız bu süreç de eğitim verecek kişilerin doğru seçilmesine yönelik bir uygulamadır. Hak verilmelidir ki; "Bilmek ve bildiğini karşısındaki "kişi/kitle" ye aktarabilmek birbirinden farklı olgulardır.". Bir kişi bir veya birçok konu üzerine ciddi bilgi ve tecrübe birikimine sahip olabilir. Bu durum, bu kişinin çok iyi bir eğitmen olduğu anlamına gelmemektedir. Bilgi ve tecrübeyi karşıya aktarabilmek de ayrı bir yetenek ve özelliktir. Bu durumdan dolayı bir veya birçok konu hakkında üst düzey bilgi ve tecrübe birikimine sahip kişi eğitmenlik vasfı ve yeterliliği taşıyorsa tabii ki eğitmenlik yapabilir. Fakat çok iyi bildiği ve tecrübe sahibi olduğu alan üzerine karşısındaki "kişi/kitle"ye aktarma konusunda başarısız ise, eğitmenlik yerine "görev adamlığı" nı tercih ederek, uzman olduğu alana "görev adamı" olarak hizmet etmek çok daha faydalı bir durum açığa çıkaracaktır. Biz de kendi eğitim sistemimiz dahilinde, eğitmenlik konusunda bu hassas nüansı birincil derecede göz önünde bulundurmaktayız.

 Bushcrafter (Doğada Hayatı İdameci) Eğitmen eğitimi sistemimiz genel olarak yukarıda açıklandığı şekilde içeriğe ve işleyişe sahiptir. Daha detay bilgi almak ve özel sorular için iletişim bölümü üzerinden ilgili departmanımızla iletişime geçebilirsiniz.

FAALİYET SİSTEMİMİZ

     WildPeace Survival&Bushcraft Academy olarak, eğitim programlarımızın yanında düzenli faaliyet programlarımız dahilinde başta bushcraft olmak üzere, klasik kampçılık, modern kampçılık, birçok dalda doğa gözlemciliği, doğa araştırmaları, trekking, hiking, doğal yaşam uğraşları, doğal yiyecek&içecek üretimi, bitkisel tentür yapımı, doğada toplayıcılık (mantar, bitki vb.), permakültür, ahşap işleme, demircilik, deri işleme, çömlek ve toprak işleri, hasır örgü işleri, geleneksel okçuluk, okçuluk, binicilik, etnik müzik & enstrümanlar vb. birçok alanda faaliyetler gerçekleştirmekteyiz.
     Akademimizde eğitim almakta olan/almış kişilerin dışında, bushcraft kamp tecrübesi edinmek isteyen, bir ön bilgi/deneyim yaşamak isteyen kişilerin talepleri doğrultusunda gruplar oluşturarak, eğitmen ve ekibimiz gözetiminde bushcraft kamp faaliyetleri beraberinde, yine benzer talepler doğrultusunda aynı şekilde yukarıda belirttiğimiz çeşitli branşlarda faaliyet programları oluşturarak faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Akademimiz sadece eğitim programları değil, çeşitli farklı branşlarda faaliyetler de yürütmektedir.